Styrke til at kunne sige fra

Klienthistorie

En pige på godt fjorten havde igennem flere år haft problemer i skolen. Hun var ikke stærk nok til at kunne sige fra over for de andre piger i klassen, og derfor blev hun trukket rundt i manegen og kom aldrig selv til orde. Hun tog ofte de svages parti, men det hjalp hende ikke over for den stærke gruppe piger i klassen, så nogle gange blev hun trukket ind i den ene klike, og dagen efter blev hun skubbet over i den anden klike. Hun følte sig meget vred, og hendes humør var meget svingende. Hun følte sig også mindreværdig i faget matematik. Det var svært og tog ofte modet fra hende.

Hendes mål blev, at hun var stærk nok til at turde sige fra.

Der blev behov for i alt 5 afbalanceringer, og undervejs voksede pigens selvtillid og mod. Hun fik det bedre og bedre. Vreden forsvandt gradvist, og hun blev mere selvstændig. Det blev også aktuelt med et skoleskift, og det hjalp også gevaldigt. Nu følte hun, at der var brug for hende og hendes mening, og hun følte, at hun blev accepteret, og at hun var meningsfuld.

Hendes forhold til matematik bedredes også væsentligt. Hun følte sig ikke længere så forladt, når hun sad og kæmpede med matematikken. Hun tog i stedet for en pause, talte lidt med sig selv og skubbede det fra sig, og så var hun klar til at gå i gang igen.

Tilbage til oversigten